Direct naar content
Laden Evenementen

Webinar met Albert Faber

Afgerond
Datum

30-06-2020

30 juni 2020

De gemaakte planeet. Leven in het Antropoceen.

 

Een crisis helpt ons om oude zekerheden, routines en vanzelfsprekendheden te bevragen, te begrijpen en ter discussie te stellen. Wat een crisis doet is opnieuw leren kijken. En opnieuw leren kijken is ook wat centraal stond tijdens deze webinar. Samen met Albert Faber, auteur van het boek “De Gemaakte Planeet, leven in het Antropoceen”, gingen we in gesprek over de veranderende relatie die wij als mensheid hebben met Moeder Aarde. De huidige coronacrisis als pandemie geeft ons een nieuwe blik op de verhouding tussen mens en natuur.

 

Ooit bepaalde de natuur de mens. Anno 2020 is de invloed van de mens op de aarde echter groter dan ooit tevoren en horen we steeds vaker dat we leven in het tijdperk van de mens; Het Antropoceen. Maar wat houdt het Antropoceen eigenlijk in?

 

Het tijdperk van de mens vraagt om nieuwe verhalen en perspectieven en ook om verbeeldingskracht. Dat we op zoek moeten naar nieuwe verhoudingen tussen mens, natuur en techniek staat buiten kijf. Want hoe zit het met de veerkracht van mens en natuur? Wie is eigenlijk waar verantwoordelijk voor? En wat betekenen deze nieuwe omgangsvormen tussen de mens en aarde voor de manier waarop we beleid maken?

 

Het verhaal van Faber kreeg op 30 juni 2020 verder gestalte door twee speciale gasten uit de Overijsselse praktijk: Jan ten Tije van MarkeLokaal & wethouder Bram Harmsma van Gemeente Steenwijkerland.

Downloads

Er is een verslag gemaakt van het webinar met Albert Faber. En in samenwerking met Atelier Overijssel is er voor deze webinar ook een signalement gemaakt over natuur in Overijssel. Beide zijn hiernaast te downloaden.

PDF 03 juni 2020

Signalement De Gemaakte Planeet

PDF 30 juni 2020

Verslag webinar

30 juni 2020
Voorbeeldweergave van deze video

Interview met Bram Harmsma, wethouder Steenwijkerland, over de balans tussen ecologie, economie en leefbaarheid

WEBINAR MET ALBERT FABER

Afgerond
Popup sluiten

Delen via:

LinkedIn Logo
Facebook logo
E-mail icoon