Direct naar content
Laden Evenementen

Werkconferentie Bijzondere Jongeren

Afgerond
Datum

28-11-2018

Behoud van praktisch en uitvoerend (jong) talent in Overijssel

 

Ongeveer één op de acht jongeren heeft om diverse redenen hulp nodig maar leeft tussen de verschillende beleidscategorieën door: hebben ze nu onderwijs of gezondheidszorg nodig – of allebei? Heeft het kind ondersteuning nodig of zijn het eerder de ouders? Wat gebeurt er met de jongere op het moment dat het diploma is gehaald en onderwijs niet meer de structuur geeft die hij of zij nodig heeft en de arbeidsmarkt teveel hindernissen oplevert? In 2017 ondertekenden een groot aantal partijen (waaronder VO- en MBO-Raad, VNG, MKB/VNO/NCW en Ministeries) het “Manifest Samen, slim en slagvaardig kansen creëren voor minder zelfredzame jongeren”. Ze hebben afgesproken elkaar op te zoeken en over de grenzen van de eigen wereld heen te stappen. Samen willen al deze organisaties minder zelfredzame jongeren ondersteunen in hun weg naar onderwijs, werk of andere zinvolle dagbesteding.

 

Opzoek naar oplossingen met Marc Dullaert

Onder leiding van voormalig kinderombudsman Marc Dullaert werd er gezocht naar oplossingen voor vier casussen in Overijssel waarbij iedereen in de keten een bijdrage kan leveren aan het behoud van praktisch en uitvoerend talent in Overijssel.

 

Extra aandacht op je werk omdat je een autistische stoornis hebt. Begeleiding omdat je uit een nest komt dat het lastig maakt om te presteren op school. Een winkel mogen beginnen omdat je nou eenmaal geen studiebol bent, maar wel talent hebt voor zakendoen. Of een hoofd dat wel wil, maar een lijf dat het om onduidelijke redenen laat afweten – en daar wat begrip voor krijgen.

 

Vier jongeren, vier situaties. En talloze regels die het lastig maken om opgewekt naar de toekomst te blijven kijken. Maar daar wordt aan gewerkt – bijvoorbeeld op de recente werkconferentie over ‘bijzondere jongeren’.

 

Die conferentie, op woensdag 28 november 2018 in het Overijsselse provinciehuis, deed precies wat ze moest doen: schotten afbreken tussen instanties die elk voor zich hun best doen om jongeren vooruit te helpen in de samenleving.

PDF 28 november 2018

Verslag werkconferentie

WERKCONFERENTIE BIJZONDERE JONGEREN

Afgerond
Popup sluiten

Delen via:

LinkedIn Logo
Facebook logo
E-mail icoon