Ga terug
6 november 2009

Energie (2009)

Foto door Andres Gucklhorn on Unsplash

LeefomgevingBestuur en organisatie 11 januari 2010

 

 

Op dit moment zijn regio’s in Nederland afhankelijk van (inter)nationale energienetwerken. Dit maakt ons kwetsbaar en is ook niet altijd de meest duurzame optie. In hoeverre is lokale energiewinning- en distributie een oplossing?

 

In 2009 maakte het Trendbureau Overijssel een toekomstverkenning over energie. Mogelijke toekomsten voor energiewinning- en distributie voor Overijssel in 2030 zijn onderzocht. De resultaten van deze toekomstverkenning zijn terug te vinden in verschillende onderdelen op deze pagina.

 

LeefomgevingEconomieSociaal-cultureel 11 januari 2010

VIER TOEKOMSTSCENARIO’S

Vier toekomstbeelden over energie in Overijssel

‘Eigen Energie’, ‘New Green Deal’, ‘Going Concerns’ en ‘Een Overvloed aan Zon’ beschrijven vier mogelijke ontwikkelingen van de energievoorziening in Overijssel. Hoe ziet de wereld er in 2030 uit? Deze vier toekomstbeelden laten zien welke richting het op kan gaan.

EconomieSociaal-cultureelLeefomgeving 13 januari 2010

FEITEN & MYTHEN + AGENDA VOOR DE TOEKOMST

Er is een overzicht van feiten, mythen en onzekerheden gemaakt, waarin de bevindingen van het literatuuronderzoek worden samengevat en de gesignaleerde trends met cijfers geïllustreerd worden.

 

En op basis van alle cijfers, analyses en ontworpen scenario’s is speciaal voor beslissers in Overijssel een ‘Agenda voor de Toekomst’ samengesteld, waarin de belangrijkste conclusies van de trendverkenning zijn samengevat.

Delen via: