Direct naar content
Ga terug
14 december 2023

Makers Manieren (2023)

17 januari 2024
Voorbeeldweergave van deze video

De vier posities en het speelvlak

Om het vuur van een gesprek voor de verkenning ‘Kunst en de veerkracht van gemeenschappen’ aan te steken, heeft beeldend kunstenaar Cindy Moorman een video opgenomen: ‘De vier posities en het speelvlak’.

 

Bekijk de video hiernaast.

14 december 2023

Wat betekent het om een maker te zijn?

Tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2023 verwoordde Jan Terlouw jr. wat het betekent om een maker te zijn. De Ware Maker heeft hij voor Trendbureau opgenomen.

 

Beluister het nummer hieronder of via Spotify

 

19 december 2023

Correspondentie over een zoektocht uit Besazio

Kunstenaar Elisabeth van der Spek denkt na wat het kunstenaarschap voor haar betekent. Dit doet zij vanuit Besazio in Zwitserland. Wij hebben haar gevraagd om haar zoektocht de komende maanden met ons te delen. Hier vind je de briefwisseling tussen haar en Trendbureau.

 

 

 

 

 

 

Reactie van Trendbureau

Wij zijn met een verkenning bezig naar de betekenis-scheppende rol van kunst en cultuur in gemeenschappen. Lang zagen beleidsmakers kunst en cultuur vooral als een verzameling objecten en activiteiten: kunstwerken die je ergens neer kan zetten, voorstellingen die je kan tellen.

 

Maar steeds vaker zijn er wetenschappers die zeggen dat dit een te simplistisch beeld geeft van kunst en cultuur. Zij wijzen op de betekenis-scheppende rol, die juist in sterk veranderende tijden van groot belang is voor een samenleving. Als Trendbureau Overijssel vragen wij ons af wat zo’n ander perspectief op kunst en cultuur betekent voor de toekomst van kunst en cultuur in Overijssel.

 

Lees de brief aan Elisabeth hier.

PDF 20 december 2023

De brief aan Elisabeth

19 december 2023

Stadsbeiaardier in Deventer

Bauke is stadsbeiaardier van Deventer. We spreken hem over de geschiedenis van zijn beroep,  maatschappelijke ontwikkelingen en de verantwoordelijkheid richting het publiek.

 

‘Ik voel de verantwoordelijkheid om publiek aan te spreken en het carillon zichtbaar onderdeel te maken van het leven in de stad’

 

Het hele interview is hier te lezen

Popup sluiten

Delen via:

LinkedIn Logo
Facebook logo
E-mail icoon