Direct naar content
Ga terug
23 maart 2012

Nederland-Duitsland (2012)

Wat doen Nederlanders feitelijk in Duitsland, en Duitsers in Nederland, op het gebied van wonen, werken, studeren, handel en investeringen, en welke patronen zijn in deze economische activiteiten te herkennen?

Dit rapport gaat niet over institutionele en bestuurlijke vormen van grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland, maar beperkt zich tot een eerste verkenning van grensoverschrijdende economische activiteiten in de afgelopen decennia. De centrale vraag is geweest: wat doen Nederlanders feitelijk in Duitsland, en Duitsers in Nederland, op het gebied van wonen, werken, studeren, handel en investeringen, en welke patronen zijn in deze economische activiteiten te herkennen, vooral sinds de decennium wisseling?

 

Trendbureau Overijssel heeft opdracht gegeven aan Hein Vrolijk, Geert Vissers, met medewerking van Bert Schudde om onderzoek te doen naar ontwikkelingen in het economische verkeer tussen Nederland en Duitsland. De resultaten van dit onderzoek zijn te vinden in het rapport.

PDF 23 maart 2012

Rapport economisch verkeer Nederland-Duitsland

Popup sluiten

Delen via:

LinkedIn Logo
Facebook logo
E-mail icoon