Ga terug
20 april 2022

Verkiezingen Provinciale Staten (2023)

Foto via Simon Dirk Terpstra

Publiek LeiderschapBestuur en organisatie 20 april 2022

Op 15 maart 2023 zijn er de Provinciale Staten verkiezingen. Met overzicht van uitdagingen die op Overijssel afkomen (Trendweb 2021 én Trendweb 2022), interessante signalementen, het spelen van het spel ‘Harige Monsters’ of met bijvoorbeeld een lezing wil Trendbureau Overijssel de komende periode een bijdrage leveren aan het proces van Overijsselse politieke partijen richtingen de komende verkiezingen.

 

Deze pagina wordt binnenkort gevuld met relevante informatie. Mocht u nu al behoefte hebben aan specifieke informatie of vragen hebben voor Trendbureau, neem dan gerust contact met ons op via trendbureau@overijssel.nl of 038 499 9443 / 06 1043 9042

 

 

Trendweb 2021 en 2022

In mei 2021 publiceerde Trendbureau Overijssel Trendweb 2021 met de titel ‘23 uitdagingen voor na de COVID-19-pandemie’. Daarin stond centraal dat de ongewone omstandigheden van de coronacrisis bepaalde ontwikkelingen in Overijssel zichtbaar maakten. Deze omstandigheden en ontwikkelingen konden we schetsen aan de hand van vele publicaties over de mogelijke gevolgen van de coronapandemie en de getroffen maatregelen.

 

Begin 2022 zijn de meeste maatregelen weer ingetrokken en lijkt het leven weer normaal: terug naar school, collegebanken, kantoor en theater, en weer als vanouds drukke treinen, wegen, kroegen en winkelstraten. Maar schijn bedriegt. COVID-19 zorgt nog steeds voor veel zieken, wereldwijd en ook in Overijssel. De dreiging van nieuwe mutaties en een opleving van de pandemie zijn niet geweken. Bovendien zullen veel gevolgen van de afgelopen twee crisisjaren zich pas in de komende maanden openbaren. In mei 2021 schreven we daarover al dat de coronacrisis ontwikkelingen heeft versneld, maar andere juist heeft onderdrukt. Inmiddels heeft zich ook een nieuwe grensoverschrijdende crisis aangediend die de toekomst verder onder druk zet.

 

Trendweb 2022 is een aanvulling op het Trendweb uit 2021; de inzichten van vorig jaar staan nog overeind. In deze publicatie komen vooral thema’s en ontwikkelingen aan bod die in het Trendweb 2021 summier werden besproken, zoals ontwikkelingen in de landbouw, de energietransitie en veranderingen op het gebied van de ruimtelijke ordening. Ze zijn wel van groot belang voor de toekomst van Overijssel en ze verdienen daarom alsnog de volle aandacht.

PDF 24 juni 2022

Trendweb 2022

PDF 24 juni 2022

Trendweb 2021

Publiek Leiderschap 24 juni 2022

Trendbureau Overijssel ontwikkelde een spel rondom publiek leiderschap. Publiek leiderschap gaat over verantwoordelijkheid nemen voor de te behalen doelen, het functioneren en het welzijn van betrokken individuen, de kwaliteit van het samenwerkingsproces en de wisselwerking met de omgeving. Het spel helpt bij het scherp krijgen van wat dit concreet vraagt van betrokkenen in het hier en nu in de dagelijkse praktijk van een specifieke casus.

 

Het spel is beschikbaar voor iedereen die op een andere manier het gesprek wil voeren, over leiderschap bij maatschappelijk opgaven.

 

Interesse om het spel te spelen met oog op de komende verkiezingsperiode, alsook de periode daarna? Mail naar trendbureau@overijssel.nl

Delen via: